Plantarea legumelor (activitate practică)

Andreea Nemțuț & Daria Turc

În această activitate dorim să le sporim interesul pentru creșterea legumelor bio, chiar dacă nu locuiesc la casă și nu au parte de o grădină, totodată să îi motivăm să aleagă mâncarea sănătoasă înțelegând importanța ei în dezvoltarea lor.

          În ce constă activitatea noastră?

  • Le vom prezenta într-un Powerpoint elementele necesare pentru plantarea legumelor în ghivece. (ghiveci, pământ, semințe)
  • Împărțirea materialelor. –fiecare va primi un ghiveci cu pământ unde va trebuie să planteze o legumă, și mănuși pentru a nu se murdări. Am ales 6 legume (roșii,castraveți, ardei, ceapă, salată verde și ridichi), iar în funcție de nr copiilor vom repartiza cele 6 tipuri de legume astfel încât legumele să fie echivalente (ex: să nu fie doar o ridiche plantată, și 10 roșii).
  • Plantarea legumelor. Le prezentăm etapele plantării (în Ppt) –cu mănușile pe mâini va trebui să formeze o mica groapă în mijloc unde va trebui să plaseze sămânța de legumă, iar apoi să o astupe cu pământ nivelând pământul din ghiveci.
  • Le vom prezenta etapele pentru dezvoltarea plantei, de ce au nevoie ele pentru a trăi (în Ppt)- Le vom oferi apă pentru a uda sămânța și le vom explica cum trebuie să le îngrijască pentru a avea o viață cât mai lungă.
  • Le vom prezenta din ce este alcătuită o plantă: rădăcină (care ia viața din sămânță), tulpina, frunzele, flori, fructe. (în Ppt)
  • La final, le vom spune că fiecare va fi responsabil să își îngrijească leguma, ducând-o acasă, iar în momentul în care legumele tuturor copiilor sunt coapte îi vom ruga să aducă ghivele înapoi pentru a face o salată din care să mâncăm toți, îndrumându-I la un stil de viață mai sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *