Atitudini față de plante și animale (plan de lecție)

Vivien Adrien Knecht

Având în vedere ceea ce se întâmplă în ziua de azi,  conflictul militar dintre Rusia și Ucraina, mă uitam  pe rețelele de socializare și citeam diferite articole cum oamenii  își abandonează casele, locuințele, lăsând în urmă totul. Am văzut și foarte multe femei cu copii mici  și multe dintre ele ne fiind pregătite pentru a-și părăsi locuințele,  reușind doar să își împacheteze câteva lucruri esențiale.

Probabil acești oameni nu au luat cu ei tot ce le trebuie și alte lucuri de care ar putea să aibă nevoie mai târziu și au lăsat în urma lor multe, chiar și bunuri, obiecte de valoare dar,  cu siguranță nu au uitat de animalele lor de companie pe care i-au luat cu ei, mulți neștiind încotro să o ia, unde să meargă sau unde să o ajungă. Indiferent de situație, chiar și în pragul disperării, în cele mai grele momente din viața lor ei nu au uitat să iubească și au arătat că le pasă.

 Acum câteva zile am trecut vama către Ungaria și am văzut refugiații cum își plimbau câinii prin parcare și le dădeau apă. Unele persoane aveau mai multe animale cu ei în mașină chiar și doi câini. Chiar m-a emoționat acel moment, eu sunt o mare iubitoare de animale, am patru pisici și dacă aș fi fost în locul acelor oameni cu siguranță aș fi procedat la fel și nu mi-aș fi abandonat animalele.

Și astfel mi-a venit o idee si mi-am dat seama despre ce trebuie să scriu la această activitate. Copii trebuie să își dezvolte empatia, grija față de animalele și de ființele vii care ne înconjoară.

Am gândit acest proiect de lecție pentru elevii de clasa a III-a. Scopul acestei activități este ca elevii să conștientizeze că animalele  sunt și ele ființe vii și trebuie să avem grijă de ele. Să cultivăm atitudini pozitive față de animale și de plante.

Trebuie să ocrotim animalele, să manifestam comportamente pozitive, iubire și grijă față de ele.

Un răspuns la „Atitudini față de plante și animale (plan de lecție)”

  1. Într-adevăr, modul în care tratează animalele spune multe despre un om. Copiii iubesc animalele ( și ele pe ei) deci, propunerea ta completează frumos acest aspect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *