„Erus și valea generozității” de Alec Blenche (recenzie)

Sianca Hodișan și Anamaria Iovan

Alec Blenche, cel mai citit autor de cărți de copii, este născut în data de 5 martie 1977 și a terminat Facultatea de Drept și Facultatea de Pedagogie Muzicală din Constanța. La bază e jurist, apoi s-a dezvoltat și pe altă parte, cea a stilului de viață sănătos, urmând diverse specializări în nutriție, dar el spune:„Nicăieri însă nu m-am regăsit așa cum mă regăsesc în poveștile pentru copii și în orice activități legate de copii”. Iubirea pentru copii l-a făcut să scrie pentru ei și nu pentru el, iar printre aceste cărți amintim: Sunt un elf; Babum; Cronicile Pădurii; Jup, un pisoi de soi etc.

Erus și Valea Generozității de Alec Blenche este cel de  al doilea volum din colecția călătoriile lui Erus în văile magice, o serie fermecătoare, plină de aventură, fantezie, umor și imaginație. Această serie atrage atentia cititorului atât prin personaje care sunt foarte frumos creionate, cât si prin învățămintele pe care cei mici le primesc pe parcursul fiecărei lecturi și nu în ultimul rând prin cântecele compuse de autorul Alex Blenche.

 Seria Călătoriile lui Erus, este una dintre cele mai frumoase serii  pentru copii pe care le-am descorerit, o serie care captivează de la mic la mare, cu învățăminte general valabile. Primul volum este Erus și Valea Răbdării, așadar dupa ce am traversat împreuna cu micul Erus această vale fermecată, în care micul baiat a fost supus unor încercări care i-au conturat caracterul și de unde a plecat împreună cu un nou prieten, Alpi, un măr vorbitor. Povestea apoi ne poartă prin Valea Generozității unde din nou va trece prin peripeții care mai de care neobișnuite. Noroc cu învățămintele primite în Valea Răbdării, deoarece rabdarea este o virtute extem de importantă, la fel ca generozitatea după cum va învăța si micul nostru prieten.

Erus împreună cu prietenul său Alpi ajung în Valea Generozității. La începutul călătorie nu se întâmplă nimic deosebit, pănă la un moment dat când aud o voce puternică:

„Haideți, veniți să participați la jocuri!”

Cuprinsi de curiozitate cei doi prieteni nu rezistă invitației, așa că merg să vadă despre ce este vorba. Erau jocurile anuale ale Generozității, la care venau participanți din toate părțile lumii.

Premiul câstigat era îndeplinirea unei dorințe pe care participanții o formulau la începutul concursului. Vă invit să citiți cartea pentru a descoperii atât dorințele pe care si le-au pus participanții, cât și aventura plină cu peripeții de care aceștea au avut parte. Lecțiile primite pe parcursul competiției îi vor fi de folos micului prinț, nu doar pentru a câștiga concursul ci și pe viitor, iar micii cititori își vor însuși si ei acele virtuți descoperite si prin sfaturile primite, sfaturi legate de importanța unei alimentatii sănătoare, despre cât de importatnte sunt bogățiile naturii precum: apa, aeru, soarele, copacii și bineînțeles vor invăța cât de important este sa fii generos, cum să cultivi și să păstrezi această virtute. Toate aceste lucruri sunt transmise printr-un limbaj simplu și clar, foarte accesibil pentru cei mici.

Acestea fiind spuse, vă invităm să porniți la drum împreună cu Erus prin Valea Generozității, unde veți descoperii cu siguranță o aventură de neuitat!

Webo-grafie:

Cine este Alec Blenche, cel mai citit autor de cărți de copii: „Cred că cel mai greu în această meserie este să ajungi să fii publicat!” – Elita Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *