„Ce să faci….. când ți-e teamă de greșeli” de Claire Freeland și Jacqueline Toner (recenzie)

Andreea Chirodea

Poate vă întrebați de ce am ales să fac o recenzie de carte, când puteam să fiu mult mai originală și să aleg orice altceva. Din punctul meu de vedere, recenzia unei cărți este mult mai bună de cât un proiect de lecție sau un interviu, deoarece îi îndemnăm și pe alții să citească și să se cultive, fiind probabil ceva nou. O carte te ajută să evoluezi mult mai bine și te învață și o lecție, atât pe tine ca și adult, cât și pe copilul căruia i-o citești. Putem spune că este o altă lume, total schimbată de ceea ce întâlnim în realitate.

O altă întrebare ar fi ,,De ce ai ales această carte?” sau „De ce consideri că este o carte demnă de educație civică”? Consider că această carte este una foarte bună atât pentru adulți cât și pentru copii, dacă ai timp să le explici pe înțelesul lor cartea. Este o carte minunată, care te învață că nu trebuie să fi copilul de elită, că nu e nici o catastrofă când mai clachezi și iei o notă mică la o dictare ori la un test, te învață cum să conviețuiești cu o greșeală și să îți dai seama că nu tot ceea ce se întâmplă la școală e un eșec.           

„GANDURILE STIMULATIVE ii pot ajuta pe oameni sa se simta mai bine. Cand se simt mai bine, oamenii sunt mai eficienti, se descurca mai bine, incearca din nou sau rezolva mai bine problemele. Dar gandurile vin si pleaca repede”.

Toată lumea greșește, toată lumea întâmpină probleme, dar faptul că le acceptăm și încercăm să conviețuim cu ele ne ajută foarte mult. Sunt exemple mari sau mai mici, de obstacole, cel mai mare fiind frica. De exemplu, mie îmi era frică să învăț să merg pe bicicletă fără roți ajutătoare, dar deja, majoritatea copiilor știau, iar din ambiția mea de a reuși să fac asta și să nu mă mai gândesc la faptul că voi greși, am învățat singură, pe când, dacă stăteam mereu cu frica de eșec, nici până în ziua de azi nu știam.

Sau un alt exemplu ar fi Cristofor Columb a gasit un pamant necunoscut in timp ce incerca sa ajunga in India pe alta ruta. Probabil ca s-a gandit: „Am incurcat-o rau de tot si regina Isabella o sa se infurie de-a binelea!” , dar totuși a descoperit un nou continent și exemplele pot continua.

Recomand cu încredere această carte, deoarece, după cum spuneam mai sus este una foarte care îi învață pe copii și părinți cum să facă față emoțiilor care se ascund în spatele fricii de a greși, folosind strategii și tehnici bazate pe principii cognitiv-comportamentale. Aceasta carte interactivă de auto-dezvoltare oferă resurse complete pentru a educa, a motiva și a-i ajuta pe copii să facă față greșelilor astfel încât să nu le fie frică să exploreze noi orizonturi!

Titlu: ,,Ce să faci….. când ți-e teamă de greșeli

Autor Claire A.B. Freeland, Jacqueline B. Toner

Anul publicării: 2016

Editura: Trei

Număr pagini: 96

CUPRINS

Introducere pentru parinti si educatori

Capitolul unu
Hai sa exploram!

Capitolul doi
Explorarea gandurilor si a sentimentelor

Capitolul trei
Nu e nicio catastrofa

Capitolul patru
Fereste te de alb sau negru!

Capitolul cinci
Ups, of, Fir-ar sa fie!

Capitolul sase
Explorarea esecului

Capitolul sapte
Cum sa te obisnuiesti cu greselile

Capitolul opt
Care sunt partile tale bune?

Capitolul noua
Poti s-o faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *