Care este super-competența ta, învățătorule?

O carte de Lorena Muț (studentă anul III, Pedagogia învățământului primar și preșcolar)

Dragă cititor,

Aș dori să îți adresez o simplă întrebare: când te-ai întâlnit ultima dată cu tine? Când ai stat la taifas cu emoțiile, gândurile și alegerile tale? 

Mintea caută neîncetat nu doar hrană pentru gândire, ci o hrană pentru a-i confirma identitatea, pentru sentimentul de sine. Acest sentiment al realității, al responsabilității și al conectării cu cel din interiorul tău îl vei regăsi în X-Man. Cine este X-Man și ce îl determină să pornească la un drum al ascultării chemării interioare, al căutării identității vei descoperi cu siguranță, reflectând, la cuvintele și pasajele cărții scrise de mine, pentru tine, oricine ai fi și oriunde te-ai afla!

Călătoria ta, a omului aflat la răscruce de drumuri, spre viitor, spre alegerea unui singur drum care să te definească întrutotul va aduce cu sine o serie de calități, competențe abilități pe care nici nu știai că le-ai primit. În acest fel, povestea lui X-man, devine povestea ta, o lecție care ne  demonstrează cât de uşor trece omul pe lângă fericire, satisfacţie interioară, dorind mai mereu să caute și să aleagă drumul corect pentru viața și cariera sa.  Sunt extrem de multe articole în ziare, publicații postate pe internet care ne oferă sfaturi pentru a alege responsabil și cu deplină hotărâre, dar niciunul nu oferă un exemplu de urmat. Cartea electronică „Care este super competența ta învățătorule?’’ devine o lecție de Educație civică, o lecție și o trăire intensă a responsabilității, a fi un exemplu de responsabilitate și asumare ! Poate te întrebi acum, de ce? Toate întrebările, răspunsurile, certitudinile și îndoielile, bucuriile și întristările ivite și trăite de fiecare personaj în parte (Cei Patru Fantastici), redau în cuvinte și imagini de o frumusețe și o profunzime copleșitoare, adevărul central pe care ni-l creionează Educația civică, și anume: fiecare om, fiecare cetățean trebuie să își dezvolte abilitățile și competențele care devin competențe și abilități cheie în integrarea sa armonioasă în societate.

Așadar,  tu, cititor însetat după  înțelegere și o trăire dincolo de tiparele societății, fii tu cel care hotărăște când, cum și cât de repede evoluezi, cât de mult lupți și cauți ce consideri că îți lipsește, așa cum vei trăi alături de X-man și prietenii săi!   Stabileşte-ţi ţeluri, dar fii conştient/ă că a ajunge la destinaţie nu e chiar aşa de important. Când ceva se naşte din prezenţă, înseamnă că acest moment nu este un mijloc pentru a atinge un ţel: acţiunea este în sine împlinire clipă de clipă. Deja nu mai reduci clipa acum la un mijloc pentru a atinge un ţel, adică ceea ce înseamnă conştiinţa.

Și nu uita să te întrebi mereu: Cine sunt  cu adevărat? Am făcut eu azi ceva, într-un mod responsabil, pentru a-mi realiza visul?


De aici poți descărca în format pdf cartea Lorenei Muț: Care este super-competența ta, învățătorule?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *